Eficientizarea procesului de instruire ecologică în cadrul Centrul de Resurse pentru Educaţie Ecologică “ŞCOALA VERDE”

Grupul de Mobilizare Comunitară din satul Elizaveta a identificat ca fiind cea mai prioritară problemă calitatea condițiilor și siguranța copiilor în grădiniţă.
Grădiniţa din s. Elizaveta a fost construită în anul 1967, dar din lipsa resurselor finaciare nu au fost efectuate niciodată lucrări de reparaţie a sistemului de iluminare.

Citește mai departe...

Grupul de Mobilizare Comunitară din s. Pîrlița, Fălești s-a constituit în luna ianuarie 2016, avînd în componența sa mai multe persoane în etate, asistenți și lucrători sociali.
În timpul desfășurării seminarelor și trainingului de instruire s-a lansat ideea de a amenaja și dota un Centru de Zi pentru persoane în etate, astfel încît persoanele de vîrsta a treia să aibă acces la mai multe servicii sociale.

Citește mai departe...

Inițiatorii proiectului sunt membrii Grupului Comunitar, din care face parte primarul satului, membrii consiliului local, directorul gimnaziului Sîngureni, asistenți sociali, bibliotecara, elevi activi din grupul ecologic ”G.E.S.” (Grupul Ecologic Sîngureni). ”G.E.S.” a organizat mai multe activități de salubrizare a localității, mobilizînd atît autoritățile locale, cît și locuitorii satului pentru a schimba în bine localitatea.

Citește mai departe...