Noutăți

Asociația Obștească „Caroma Nord” în parteneriat cu Centrul Municipal de Tineret Chișinău anunță despre lansarea unui nou proiect, finanțat de către Consiliul municipal Chișinău: "SmartEdu: Hackathon pentru Educație Financiară în Chișinău".

Proiectul "SmartEdu: Hackathon pentru Educație Financiară în Chișinău" are ca obiectiv principal promovarea educației financiare și dezvoltarea competențelor de gestionare a banilor în rândul tinerilor din municipiul Chișinău. În cadrul acestui proiect, ne propunem să implicăm 150 de tineri din 3 instituții de învățământ partenere în activități interactive și educative care să îi ajute să devină mai conștienți și mai responsabili în privința finanțelor personale.

Pentru atingerea acestui obiectiv, vom implementa mai multe acțiuni distincte. În primul rând, vom organiza sesiuni de formare și workshop-uri interactive despre educația financiară, acoperind subiecte precum bugetare, economisirea și gestionarea banilor. Aceste sesiuni vor fi livrate de către experți în domeniul financiar și vor oferi participanților oportunitatea de a dobândi cunoștințe solide în acest domeniu.

Un aspect central al proiectului este organizarea unui Hackathon de educație financiară, care va oferi participanților o platformă pentru a-și pune în aplicare cunoștințele și pentru a dezvolta soluții inovatoare pentru problemele legate de gestionarea banilor. Cel mai bun proiect propus va fi premiat și va fi înaintat pentru susținere financiară.

Grupul țintă pentru Hackathon este format din tineri cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, rezidenți în mun. Chișinău și interesați de dezvoltarea personală, educație financiară și implicarea activă în comunitatea lor. Hackathonul pentru Educație Financiară și Soluții pentru Tineri la nivel local, se va desfășura în perioada 08-10 august 2024, în localitatea Vadul-lui-Vodă (pensiunea turistica ”Nick House”).

Link de înregistrare: https://forms.gle/6cwyTQLqGKRhaHnu7

Pe lângă activitățile principale, proiectul va include și sesiuni follow-up (consiliere individuală sau în grup) pentru tinerii care doresc să discute probleme financiare personale sau să primească sfaturi personalizate. De asemenea, participanții vor avea acces la resurse educaționale suplimentare, precum ghiduri și materiale online, pentru a-și aprofunda cunoștințele financiare.

Implementarea proiectului va contribui la dezvoltarea competențelor financiare și stimularea inovației și a gândirii critice, cât și promovarea unei culturi financiare sănătoase în rândul tinerilor, având un impact pozitiv pe termen lung. Totodată, obiectivele proiectului se aliniază priorităților de politici locale în domeniul tineret.